IOC utvider doping sanksjoner mot Russland som Richard McLarens rapport looms

Den internasjonale olympiske komité har utvidet sanksjonene den pålagt Russland om sommeren til videre, da idrettsverdenen venter på publisering av en landemerkerapport i landets nylig dopinghistorie på fredag.

IOC-kunngjøringen ble gjort samme dag som det fremgikk at Yelena Isinbayeva, den russiske doble olympiske polehvelvemesteren, vil ta ansvaret for det russiske anti-dopingmyndighetens styre i et trekk som vil føre til noe alarm i det globale anti-dopingsamfunnet.

Isinbayeva sa: “Jeg er takknemlig for mine kolleger for den tilliten som ligger i meg.” Yelena Isinbayeva sier at Russlands olympiske forbud motvirker hennes menneskerettigheter Les mer

I IOCs styre annonserte en rekke “foreløpige tiltak” da Richard McLaren utgav en foreløpig versjon av rapporten til statsstøttet doping i Russland.Disse tiltakene inneholdt et forbud mot olympisk akkreditering for tjenestemenn fra Russlands sportsdepartement, fjerning av IOC “patronage” til enhver sportsbegivenhet i Russland, omanalysen av hver russisk prøve fra Vinter-OL i 2014 og en forespørsel til alle sportsforbund om å ” fryse deres forberedelser “for store hendelser i landet.

Håndhevelsen av denne fryse har imidlertid vært ujevn, med flere vintersportforbund fortsatt planlagt å arrangere store arrangementer i Russland denne vinteren og utover. Les mer her

Det kan imidlertid forandre seg om McLarens endelige rapport er så forbløffende som forventet når den lanseres online på fredag.

I en uttalelse utgitt etter den andre dagen i en tre dagers samling av IOCs styre i Lausanne, olympiske sjefer, beskrev påstandene mot Russland som “et grunnleggende angrep” på integriteten til spillene og takket McLaren for sitt arbeid.Den har også omtalt årsakene til å sette opp to provisjoner for å svare på McLarens bevis.

For at de kompetente organene, inkludert Den internasjonale olympiske komité, skal kunne trekke de relevante konklusjonene, må det iverksettes en behørig prosess , Sier IOC-erklæringen.

“Bevisene fra professor McLaren i hans undersøkelse må vurderes, og de implicerte må ha rett til å bli hørt.Dette inkluderer idrettsutøvere, det russiske sportsdepartementet og andre implicitte personer og organisasjoner.

Når alle bevisene er tatt i betraktning, vil IOCs styre da utstede passende tiltak og sanksjoner knyttet til den olympiske Spill.

“IOCs styre har videre besluttet å forlenge foreløpige tiltak som ble tatt 19. juli 2016 mot Russland til videre varsel.”

Den første av disse kommisjonene, Etter at den franske dommeren Guy Canivet overraskende trakk seg ut på tirsdag for hva IOC beskrev som “personlige grunner”, blir det ledet av den tidligere sveitsiske politikeren Samuel Schmid. Richard McLaren anklager IOC for å forklare dopingfunn Les mer

Denne kommisjonen vil ta opp påstandene om at Russland drev et statsstøttet dopingssystem mellom 2010 og 2015, særlig med hensyn til Sotsji 2014.

Disciplinærkommisjonen, ledet av veteranen Swiss IOC-medlem Denis Oswald, wi Jeg vil se på hvordan anti-dopingprøver ble manipulert i oppbyggingen til og under vinterspillene.

Begge provisjonene har vært i kontakt med McLaren, og IOC sa at den har gitt professoren full tilgang til anti-dopingprøver det har blitt lagret fra Sotsji. I mellomtiden vil Isinbayeva lede det ni sterke panelet, da byrået fortsetter sin innsats for å overbevise World Anti-Doping Agency, det er nok en gang hensiktsmessig å ha blitt suspendert for et år siden.Men den 34-årige tidligere pole-hvelvmesteren, som trakk seg tilbake fra konkurranse i august da Russland ble blokkert fra å sende et idrettslag til Rio-OL, har vært sterkt kritisk over Wadas holdning til landet, og sier sine krav om endemisk og statlig -sponsorert doping er ubegrunnet. Hun har også bedt om at Yuliya Stepanova blir bannlyst for livet etter at den russiske 800 meter lange løperen ble fløyteblåsere og flyktet landet.

I en Rusada-uttalelse til russiske medier sa Isinbayeva: Jeg er takknemlig for mine kolleger for den tilliten som ligger i meg. Vi er alle klar over at kampen mot doping er nøkkelproblemet i dag…og effektiviteten av denne kampen i Russland vil avhenge av hvor snart Rusada gjenopprettes.Dette er vår viktigste oppgave, og vi vil utøve maksimal innsats for å oppnå det. “Isinbayeva har aldri sviktet en narkotikaprøve, og i august ble han valgt til IOCs idrettsutvalg, og gir henne en stor ambassadørrolle for russisk sport. Den tre-tiden verdensmesteren er også favoritt for å bli president for Russlands atletikkforbund når den velger en ny leder i Moskva på fredag. Forbundet har også blitt bannlyst siden november 2015. Forhåndsinformasjon her

Denne stemme vil imidlertid bli overskygget av publikasjonen i London i den endelige rapporten til Russlands nylig dopinghistorie av McLaren. Det var hans delårsrapport i juli som til slutt endte Isinbayevas sjanser for en tredje olympisk tittel, og mange forventer sin endelige vurdering for å gjøre russisk idrett sjansene for tidlig rehabilitering vanskeligere.