Sykling sesongen slutter. På søndag er det en klassiker av fallende blader

Det er ofte sagt at Lombardia vil betale for en sen dato. De andre fire monumentene, nemlig Milano-San Remo, Rundt Flandern, Paris-Roubaix og Liège-Bastogne-Liège, foregår fortsatt om våren. Fans er ivrige etter vinteren, syklister pumpet av energi. Det er akkurat det motsatte i oktober.

Så Lombardia har mange fordeler, kanskje en ny verdensmester. Ofte er det italienske selskapet den aller første hvor den nye regnbueinnholdige eieren vil vises. Selv om dette nok ikke er tilfelle denne gangen, har Peter Sagan forrang over Abu Dhabi.

En annen plusfaktor er været, ikke Lombardi forgjeves har kallenavnet høsten av bladene. Hvis det ikke fungerer, er det sannsynligvis de beste bildene av hele året. Dessuten er det sannsynligvis den siste sjansen til å se verdens beste syklister sammen.Selvfølgelig uten de som har avsluttet sesongen.

Og det viktigste som høstklassikeren er annerledes er omformingen over tid. “Du vet egentlig aldri hvor du skal gå. Hvis han starter i Milano og ender opp i Como, starter han i Como og ender opp i Varese. Dette er ikke tilfelle med Paris-Roubaix, “forklarer konseptet til regissøren av RCS Cycling Division, som organiserer Lombardia, Mauro Vegni.

Men endringene er mer. I 2011 var det Giro di Lombardia, nå er det Il Lombardia. Det eneste som forblir uendret er den berømte Madonna di Ghisalo-høyden.

Det er ikke den bratteste eller lengste, men første gang den har blitt kjørt siden 1920. Den har fantastisk utsikt over Comosjøen på toppen.Ligger ved siden av kapellet med statuer Gina Faust Coppiho Bartaliho og som bare legger til sjarmen til denne stigningen.

Syklister venter for vanskelig rute enn tidligere år, fottur du Muro di Sormano skilte opp til maksimalt 27 prosent! Siste nesten tre kilometer bakken er bare 5 kilometer før mål.

Og det er den faktoren av været.

Bare husk år 2011 da grunnet mye regn var levende bilder kun fra målet straight. Og årets prognose er interessant. Opptil 100 prosent sjanse for regn under løpet og 75 prosent på mål, opp til maksimalt 11 grader Celsius. Vel du hatt?

talsmann Dan Martin gledet fjor, Joaquim Rodríguez igjen to år siden.

Og hvem er de viktigste favoritter? Valverde, selvfølgelig.Hvem annet er det? Spanjeren opplever en annen fascinerende sesong, og han er utrolig konkurransedyktig fra vår til høst. I fjor, takket være dette, vant han UCI-rangeringen, og i år gjorde han det igjen. Selv om han ikke ankom søndag, forsvarer tittelen.

Og lederskap er klart om lederposisjonen. “Vi vil gå til Alejandro, med Giovanni Visconti og Andrey Amador. Vi ønsker å holde førsteplassen i lagkonkurransen, “hevdet Movistar Sports Director Eusebio Unzué. Hans lag leder ledelseskonkurransen før søndagskampen med 33 poeng foran russisk Katyusha. Det burde igjen bringe flest poeng til Joaquim Rodriguez, vinneren av 2012 og 2013.Unødvendig å si, Valverde viste i VM bedre formen da han endte på femteplass, mens Purito Rodríguez ikke er ferdig.

Det første stedet i Como vil definitivt kjempe og fjorårets vinner Dan Martin, som er tilbake etter skade Vuelta, eller i de siste ukene, stor ridning Vincenzo Nibali. BMC-teamet igjen vil gå til Philippe Gilbert, som i Lombardia vil søke sin tredje triumf.

Den best mulige utfall tenker i den australske Orica. Montering belastet brødrene Adam og Simon Yatesovými, Michael Albasinim eller kanskje Simon Gerrans er kanskje den sterkeste av alle. “Brødrene Yates utøves enormt press, de er så unge.Derfor har vi i team og to erfarne utøvere som kan i verste fall bli erstattet, “forklarte taktikk sportsdirektør stallen Neil Stephens.

Fra tsjekkerne måtte begynne å vises Jan Barta taler også for Roman Kreuziger Petr Vakoč eller Jane Hirt. Leopold König igjen på torsdag forlot den klassiske Milano-Torino. Kanskje han vil bli nominert. Verken tsjekkiske fargene ikke ville være søndag uten en sjanse.