Hit parade av hockey vender tilbake. Hva gjorde Hlinka, Hasek og andre legender?

Hvis de kan gjøre sitt oppdrag, vil comebacket deres rangere blant de mest suksessrike på den tsjekkiske arenaen.

MF DNES har satt sammen en rangeringsliste over (ofte) grånende machras der Jagr og Plekanec ikke vises. Hvem kan inspirere dem?

10 Jiri Dopita

For første gang slo et stort senter i Olomouc seg igjen ved det 25-årige engasjementet i Berlin våren 1994 for en sluttspill der det bidro betydelig til kampanjen for den første og så langt siste tittelen.Han dukket opp for andre gang i Olomouc som en olympisk mester og verdensmester i førtiårene, på slutten av karrieren, som spiller, trenerassistent og eier av Mora.

8 Petr Nedvěd

Høsten 2008 flyttet han til hjemlandet Liberec etter et forgjeves forsøk på å slå gjennom til NY-vaktlisten Rangers. Mannen som spilte med Messier, Lemieux, Jagr eller Gretzko hadde oppholdt seg i seks sesonger. Han ble hyttesjef og ansiktet til klubben, som han gikk to ganger til semifinalen.I april 2013 forhindret en typisk swing-hit på slutten av nedrykksrunden med Boleslav hans nedstigning.

8 Robert Reichel + Jiří Šlégr

Klassekamerater fra Litvínov Elementary School, som den anerkjente kapasiteten til deres felt, satte ut fra utenlandske regioner hjem som de en gang hadde lovet. Mens Robert Lang oppholdt seg i Amerika og Martin Ručinský først satte kursen mot Sparta, kjempet de for at Litvínov skulle bringe fansen til den minste ekstralag-byen for å ta med seg mesterskapscupen. Reichel trente da “A” og ungdom, Schleger erstattet også flere roller.Reichel hadde en drømmetittel som fan, Schleger fremdeles som en sluttende bakside. Han er nå sjefen for klubben.

7 Milan New

Mr. Skytten var i trettiårene i Washington, Zürich og Wien før han kom tilbake til Kladno, som var i sesongen 1986/87 fra den nest høyeste konkurransen. Nytt bidro til gjennombruddet med 35 mål og 40 assist på 43 kamper.Han holdt seg på toppnivå i ytterligere to år, han traff selv Jagr på hytta.

6 Petr Cajanek 

Som barn så han opp på det lokale idolet Rostislav Vlach og ønsket å vinne tittelen for Zlín. Han fikk fire endelige nederlag (1995, 1999, 2005, 2013). Han fikk juble for femte gang. Den tre ganger verdensmesteren, som sto testen i både NHL og KHL, skinte i Zlín som kaptein, sjåfør og sjel i et nært parti.Etter triumf snakket han om en voldsom følelse, den første som trosset trofeet og skled på isen med sønnen i armene.

 5 Vaclav Prospal

Ved atten år ble han eskortert av Budweiser som en dårlig skøyteliv uten fremtid. Han kunne roe seg på Motor da han senere etablerte seg på NHL og den internasjonale arenaen. Men i utelukkelsen fra NHL meldte han seg til tjeneste og trakk sammen med Radek Dvorak eller Roman Turek tilbake til ekstralagsteamet som led en etasje under. Han scoret 118 poeng (43 + 75) på 55 kamper.Nå prøver den anerkjente hektoren å gjøre det samme i Budweis som trener.

4 Ivan Hlinka

I Litvínov i januar 1987 var en idrettskatastrofe i ferd med å finne sted. Trenerne, House og Hlinka, lurte på hvordan de skulle vekke laget som var lenket til bunnen av tabellen. Og slik hoppet den store sjefen Hlinka på isen nesten to år etter karrieren. Med den generelle entusiasmen fra lagkameratene, tilskuere og journalister, rullet han nesten som en ung mann. Sjefen husket å ha på seg blå hansker, og Reichel husket sigarettene om pauser.Frelseren blinket 23 poeng på 19 kamper og dyttet nesten “Chez” inn i sluttspillet.

3 Dominik Hasek 

Ytelsen verdig for den berømte Dominator var et av de lyseste øyeblikkene i 2009/10. En av de beste målvaktene i historien etter et år med pensjon ved førtifem glødet i hans hjemlige Pardubice.I sluttspillet scoret han 12 seire på rad med et gjennomsnitt på 1,68 mål og en suksessrate på 93,6%. “Hasek er ikke en mann, Hasek er en gud!” Ropte gryten, og han boltret seg med koppen som en liten gutt.

2 Martin Straka

Tid 1:00:44. Målet med Pilsen skyter Martin Straka…Våren 2008 ga den ærverdige angriperen farvel til NHL og slo seg ned i Pilsen. Han tok alt i egne hender, ble manager i klubben, og kjøpte det deretter. Mellom putene fortsatte han å utmerke seg med raske bevegelser og smarte trekk. Også i april 2013 bestemte han seg for den syvende finalen i Zlín.Han fyrte med en sving, og så ikke engang pucken i nettet med det første, jublet sent. 84 år etter at klubben ble stiftet, ble Pilsen en mester.

1 Martin Rucinsky 

Kanskje den mest rørende av disse historiene. Selv om han var under kontrakt i Litvínov, flyktet Ručinský til NHL klokka tjue. Da han kom tilbake fra henne, fanget han en lasso fra Sparta. Han bodde i Praha og ønsket ikke å reise til foten av Ertsfjellene. Lokale støttespillere erklærte ham som forræder, truet ham, plystret mot ham og ville brenne trøya hans.Den tapte sønn meldte seg imidlertid på Litvínov i oktober 2010, ba om tilgivelse og kjempet for dem til laget nådde den første tittelen i historien. Det virket som om han ikke kunne ha drømt om en bedre slutt på karrieren.