En saga som hele NHL ser på. Vil Nylander registrere seg i Toronto?

“Jeg savner det her,” innrømmet David Pastrňák tidligere denne uken. “Det er vanskelig for ham å ikke spille, men han er tålmodig og bare venter på det han mener han fortjener.”

…penger!

Nylander viste en lovende start i Toronto. Ved slutten av kontrakten hadde han 135 poeng på 185 kamper, en lovende balanse. Nylander kan skinne den offensive stjernen i hele ligaen i nærmeste fremtid. En lignende situasjon er kjent for Nylanders jevnaldrende og venn Pastrňák.De lange forhandlingene med Boston har nådd det stadiet at Pastrňák tenkte på begynnelsen av sesongen i den første ligaen Frýdek-Místek. “Hovedsakelig ville jeg spille,” fortalte han.

Han signerte til slutt en seksårskontrakt med Bruins for å tjene 40 millioner dollar uten bonuser. I motsetning til Nylander, savnet han bare introduksjonen av leiren. “Jeg ville ikke tro på femten for å tjene over seks millioner kroner i året nå,” humret Pastrňák. “Det er en drøm som går i oppfyllelse. Tross alt kunne jeg spille i Tsjekkia i noen hundrevis i måneden, ”la han kunstløst til. Men nordmannen satt fast. Han forestilte seg en avtale som ifølge innsidene ville garantere ham en årlig inntjening på rundt åtte millioner.

“Jeg forstår ham.Han lytter til foreldrene og agenten som ønsker det beste for ham, ”sa legendariske Wayne Gretzky i midten av november. “Men spill nå, du vil spille i Toronto!”

Lignende insentiver høres stadig viktigere ut for hver time. Saken om tildelingen av den svenske verdensmesteren kan ikke løses ved voldgift (han er ikke i passende alder), den unge fløyen er en beskyttet fri spiller, som må ha en kontrakt inngått innen 1. desember. Ellers blir han ikke kvalt i NHL-sesongen, han måtte spille i Europa.

Amerika høres ut som det kommer en avtale, men Nylander er blitt tatt til fange av svenske Espressen-fotografer onsdag kveld i Stockholm med Juniors AIK.Han forsvant fra isen uten ord. “Willie er en god spiller i god form,” forsikret Toronto-trener Mike Babcock. “Vi tror han liker det her.” Men hockey – og NHL spesielt – har blitt en tøff virksomhet. “Uansett hva det viser seg, vil det være Nylanders siste sesong i Toronto,” sa den anerkjente reporteren Elliote Friedman.

Andre anerkjente nettsteder har lignende meninger. Maple Leafs kan kanskje hjelpe den raske svensken til å løpe i mer enn et halvt århundre, men samtidig i Toronto kan de beregne at de ikke ville legge nye kontrakter under viktig lønn for Matthews eller Marner under lønnsloftet.Laget gjør det bra, og Nylander er godt representert av Kasperi Kapanen.

Sønnen til det kjente Michael Nylander-senteret, hvis generasjons følgesvenn var Petr Nedvěd, er den mest trente spilleren. Også han hadde to ganger med NHL-klubber (1993 med Vancouver, 1997 med Pittsburgh), men i stedet for den velfortjente måleren forble han uten NHL. Senere angret han på at i stedet for Penguins, der Lemieux og Jagr raserte, sto han i mer enn et år i Tsjekkia og hadde noen få starter bak Liberec, Sparta eller Nový Jičín. Vil det ende med en amerikansk lykkelig slutt eller trist trøst i Europa? Forhandlingene har en tendens til å være raskere enn på isen, og må være klare innen lørdag ettermiddag, amerikansk tid.