‘Følg planen!’ Analytics, Ryder Cup og leksjoner for andre idretter

“Du setter ikke et team sammen med en datamaskin,” speider A’s speiderdirektør, Grady Fuson, til daglig leder, Billy Beane, som har begynt å dype gruvedrift for å finne undervurderte – og dermed billige – spillere . “Baseball er ikke bare tall. Det er ikke vitenskap…det er immaterielle ting som bare baseballfolk forstår. ”Beanes terse svar? “Tilpasse eller dø.” For å trene elite barnefotballspillere, har størrelse – ikke alder – saker Les mer

Tidene har endret seg – litt – siden Michael Lewis skrev Moneyball, men mange i idretten foretrekker fremdeles å stole på tarmen sin over hvilken som helst algoritme. Derfor var en tweet i forrige uke fra Thomas Bjørn, Europas Ryder Cup-kaptein 2018, så uvanlig.Etter å ha koblet til et stykke med tittelen “Hvordan analytics hjalp til med å gjenvinne Ryder Cup”, skrevet av Blake Wooster fra golfkonsulentets 15. klubb, skrev en entusiastisk Bjørn “Hold deg til planen !!! Disse karene spilte en viktig rolle. Takk for hardt arbeid. ”

Bjørn, det viste seg, hadde omfavnet data og analyse som” et nyttig tillegg til verktøykassen hans ”kort tid etter å ha blitt utnevnt til kaptein i desember 2016, da han spurte 15. klubb om han bør velge to, tre eller fire jokertegn. Svaret? Fire. Fordi dataene viste at jokertegn har en tendens til å prestere bedre enn de som kvalifiserer seg i løpet av de siste par automatiske stedene.Og slik begynte et forhold som kulminerte med Europas dunkende seier på 17½ – 10½ over USA i september.

Analytics hjalp også Bjørn med å svare på vanskelige spørsmål som hvor viktig er erfaring versus form i Ryder Cup, og hvilke faktorer som hjelper bestemme suksess i firer og firballer. De beroliget ham også med at det var fornuftig å velge Sergio García som et jokertegn fordi spanjolens underliggende ytelse var bedre enn hans nakne resultater antydet. hver spiller basert på formatet, styrkene og banens utforming – som inkluderte den sterke anbefalingen Francesco Molinari og Tommy Fleetwood skulle spille sammen.Avgjørende hadde de også nok av Bjørns øre til å berolige ham og hans visekapteiner til å ”holde seg til planen” den første morgenen da Europa var i ferd med å gå ned 3-1 og vurderte endringer i siste øyeblikk til ettermiddagens firetall. Registrer deg på The Recap, vår ukentlige e-post med redaktørenes valg.

Som Wooster forteller: “Dette var et kritisk øyeblikk, og hvor alle disse månedene som ble brukt på å etablere relasjoner og tillit, kom frem. Vi visste at firetallene var et veldig annet format, og de statistiske simuleringene ga oss en høy grad av selvtillit på ettermiddagen ville være vår. ”Bjørn lyttet og holdt seg til planen. Europa vant sesjonen 4-0 og så aldri tilbake.

Slik innsikt og innflytelse er sjelden.Analytics innen sport er i økende grad mainstream – til og med Match of the Day viser forventede mål – men allikevel vakter organisasjoner selv mindre innsikt som diamanter. Riktig nok, tilbake på dagen Sam Allardyce hyllet sine “fantastiske fire” beregninger på Bolton, inkludert erkjennelsen av at innsving av hjørner var mye mer vellykket enn outswingers. De fleste lag foretrekker imidlertid å holde seg.

Alle som har lest en annen Lewis-bok, The Undoing Project, vil forstå hvor vanskelig det kan være for utenforstående å overbevise gamle proffer til å omfavne nye ideer. Det første kapittelet skisserer hvordan daglig leder for Houston Rockets, Daryl Morey, en mann som var smart nok til å bygge statistiske modeller for å forutsi prestasjoner av pro-basketballspillere, førte Rockets til den tredje beste rekorden for de 30 NBA-lagene i sitt tiår med ansvar.Likevel, som Morey innrømmet Lewis, “det er en intens følelse blant basketballfolk at jeg ikke hører til – de forblir tause i perioder med suksess og dukker opp når de opplever svakhet.”

Som Lewis forteller, når Rockets satte kurs inn i 2015-konferansen i den vestlige konferansen, og den tidligere olympiske drømmelagsspilleren Charles Barkley avskjediget Morey og analytics som “dritt”, og sa til seerne: “Alle disse karene som driver disse organisasjonene som snakker om analytics, har en ting til felles. De er en gjeng gutter som aldri har spilt spillet og de aldri fikk jentene på videregående. ”Sinnespill lover en sportslig fordel, men kan savne hjertets sak | Sean Ingle Les mer

Det er mange Barkleys der ute. Så hvordan var 15. klubb i stand til å gjøre en slik forskjell?Mye av det var ned til Bjørn, som oppmuntret til streng og åpen diskusjon og til tross for at han var en golfproff i 25 år, ble fascinert av friske ideer. Men Woosters team forsto også at de, etter å ha mislyktes i å påvirke når en del av Team Europe på Hazeltine i 2016, måtte knytte dypere vennskap og bedre forstå når de skulle gripe inn. Da han ble klar over: “Styrken til modellene dine er egentlig bare en del av puslespillet – det handler like mye om emosjonell intelligens som analytisk ekspertise.”

Dette taler til et bredere poeng. De beste lagene vet at valget mellom kunst og vitenskap er falskt.Det er en kombinasjon av de to som fungerer best, sammen med tankegangen for å være åpne for nye ideer, enten de kommer fra noen med 30 år i skyttergravene eller en doktorgrad i avansert algebra.

Dette er forresten noe Beane lenge har anerkjent. Til tross for hans forskjeller med Fuson i forhold til analyser, anerkjente han speiderens unike talenter da han brakte ham tilbake til Oakland for å være hans spesielle assistent i 2010.