Snakker om Goetze og høye uttalelser

Under flyvningen fra skipet mottok Skettino 16 års fengsel, Hummels – 4 års kontrakt i München. Fotballverdenen har sprakk i halvparten: Noen forsvarer verdensmesteren, tiltalende med at München er fødestedet til Mats, hvor hele familien bor, mens andre blir anklaget for hykleri og svik. Og slike anklager er ikke ubegrunnet.

Hummels er utdannet av München klubbakademiet hvor faren hans arbeidet. I første halvdel av sesongen 2007/08 spilte Mats bare en kamp i en Bayern-t-skjorte, og Hummels bestemte seg for at de måtte forlate München. For 12 millioner euro ble brasiliansk Breno kjøpt for den sentrale forsvareren. Borussia, som Jurgen Klopp bare begynte å komme seg ut av krisen, frivillig til å skjule de spirende Mats. Ved utgangen av leieavtalen ble München enige om å kvitte seg med Mats for en symbolsk sum: bare 4 millioner euro. Hva som skjedde med Hummels karriere er ytterligere kjent for alle.

Nå knytter mange mennesker overføringen av centerbacken tilbake til Bayern nettopp fordi han begynte å lage de første fotballstrinnene, bor hans foreldre her, hans kone kommer herfra. I tillegg til dette blir misfornøyd Dortmund-fans husket av Marco Royce. Han, som er utdannet av Dortmund, viste seg ikke å være nødvendig av klubben, han avslørte seg i Borussia’s Gladbakh, men kom fortsatt tilbake hjem. Men det er det som gjør forskjellen: i motsetning til Hummels gjorde Royce aldri høye uttalelser og gjorde Borussia meneuvergladbach kjent med sin avreise seks måneder før den faktiske avreise til Dortmund, og ikke før den tyske cupfinalen, som Mats gjorde. Før finalen, hvor motstanderen til “Borussia” vil bli bare “Bayern”. Goetze kastet allerede en lignende ting og holdt seg for å se Champions League-finalen mellom disse klubbene fra stadionens stadion.

Snakker om Goetze og høye uttalelser. Da Mario heller ikke var på den vakreste måten, flyttet han fra Borussia til Bayern, Mats gikk godt gjennom det.
“…- Alle kan se hvor godt vårt lag er. Vi spiller i finalen med Bayern, så jeg tror ikke at Goetze forlater oss for noen idrettsårsak. Hvis vi spilte et år eller to med en slik sammensetning, ville vi blitt uovervinnelige.