Det er også på nivå, men ikke ennå brakt til automatisme

Rolle i laget

Mathias Fernandez hadde fem klubber i sin karriere, inkludert den nåværende. I sine lag klarte det argentinske å bevise seg fra forskjellige sider. I sitt tidligere lag, “Selte” fra den strålende byen Vigo, ble Fernandez gradvis en av nøkkeltallene. Under Louis Enrique var rollen som Hispanic ikke så viktig. Ja, El Negro var bra, men han kunne ikke regnes blant klubbens ledere. Men allerede under Eduardo Berizzo ble Augusto Matias den ledende ødeleggeren av Celta i midten av feltet. Derfor var det åpenbart at denne fyren skulle fortsette å øke. Og det skjedde om vinteren.

Mange lurer på hvor raskt Augusto Fernandez var i stand til å slå seg ned i Atletico. Konstantin Genich og Mikhail Polenov, som kommenterte den siste seieren til “indianerne” over Barcelona i kvartfinalen i Champions League, bemerket at argentineren ruller i telt som om han hadde spilt i Madrid-klubben i minst noen år. Og dette gjelder absolutt alle komponenter i Fernandez-spillet, med mulig unntak av samhandling med partnere. Det er også på nivå, men ikke ennå brakt til automatisme. Og alt dette forklares enkelt.

Det var ingen tid ennå helt grønn som trener El Cholo, og veldig ung forsvareren Augusto Fernandez smidde sammen mesterstrykejern i den argentinske elveplaten. Siden da kjente Simeone allerede alle mulighetene og styrken til Augusto Fernandez og forsto hvordan det kan og skal brukes på banen. Derfor, i “Atletico” kjøpte han denne fyren ikke som en ny figur, men som en gammel bekjent, bare vakrere gjennom årene, som en utmerket argentinsk vin.

Alt dette tillot Augusto Fernandez å nesten umiddelbart bli en viktig kobling i Atletico-spillkonstruksjonene. Nå er han i “Indians” leir en slags Thyago-erstatning, identisk med det naturlige. Og tapet av portugisiske opphørte umiddelbart å bli følt med ankomsten av Fernandez. Han er nødvendig og viktig for Atletico, og Cholo tror på ham ikke mindre enn hos dem han har spilt i Spania i mer enn ett år.