Det er langt bedre kvinnelige NFL-hovedtrenerkandidater enn Condoleezza Rice

Det er ingen tvil om at Rice er en smart kvinne, og utover sine faglige utmerkelser er hun en ivrig sportsfan, og spesielt elsker hun fotball. Faktisk ble Rice i oktober 2013 valgt som et av de 13 stiftelsesmedlemmene i College Football Playoff-valgkomiteen. Den avtalen overrasket mange, men da det ble avslørt at Rice så på “14 eller 15 spill hver uke live på TV på lørdager og spilte inn spill på søndager,” var hennes deltidsjobb mer fornuftig. Brønner vurderer etter hvert å intervjue Condoleezza Rice for leder- trenerjobb Les mer

Hvis Rice skulle bli valgt, ville hun være den første kvinnelige hovedtreneren i et NFL-lag.I NFLs historie har bare fire kvinner hatt stillinger som enhver type trener: Jen Welter med Arizona Cardinals; Collette Smith med New York Jets; Katie Sowers med San Francisco 49ers; og Kathryn Smith med Buffalo Bills. De to sistnevnte er de eneste som har fått tilbud om heltidsstillinger.

Mens det senere på søndag ble avslørt at Rice ikke var en realistisk utfordrer for Browns-jobben, var spekulasjonene rundt henne til og med i den bildet forårsaket en bølge av negativitet. Det er lett å se hvorfor: Rice har null erfaring med å trene fotball, og det er mange andre kvinner som har viet livet til sporten – slik Rice selv påpekte. Disse trenerne har opplevd stommen av sexisme og misogyni fra de som tror kvinner ikke hører hjemme i fotball i det hele tatt.Og på grunn av den seksismen, ble mange kvinner som hadde potensial til å bli hovedtrener, enten skjøvet ut av ligaen eller sett på som seriøse kandidater.

Det er forvirrende at Rices navn til og med kom til overflaten av dette samtale i utgangspunktet.Et lat forsøk fra noen del av Browns-organisasjonen for å vise at de er progressive ved å selv vurdere en kvinne for jobben, fremhever bare mangelen på alvorlig tanke de gir for å finne en kvinnelig hovedtrener.

Som Lindsay Jones of The Athletic skrev: “Hvis Browns virkelig ser alvorlig med å vurdere en kvinnelig trener – eller til og med legge kvinner til deres coaching og front office staber i fremtiden – bør de følge ledelsen i NBA, der Spurs assistenttrener Becky Hammon er en legitim hovedtrenerkandidat etter å ha jobbet i årevis under Gregg Popovich, som assistenttrener og etter hvert som hovedtrener for Spurs ‘sommerliga-lag. ”

I amerikansk profesjonell idrett er det ingen kvinnelige hovedtrenere . Og i høyskolesport er ikke tallene mye bedre.Dette skyldes delvis en trist bivirkning av Tittel IX, noe som økte mulighetene for jenters tilgang til idrett, men på sin side såret kvinnene som allerede trener veldig. Før tittel IX passerte 90% av kvinnelige college-lag ble coachet av kvinner. I dag ligger antallet på 40%.

Men mens 60% av kvinnens NCAA-lag blir coachet av menn, blir bare 2-3% av NCAA-mannslagene coachet av en kvinne. Av kvinnene som coacher menn på college, er bare 5% utelukkende menn. Dette betyr at flertallet av kvinner som trener menn på college også coacher kvinner i langrenn, bane eller svømming.

Med all denne statistikken for hånden, er det i det minste oppmuntrende at Ris-historien har ført til en diskusjon om kvinner som trener menn.Kanskje viktigere er at vi begynner å dykke dypere inn i årsakene til at kvinner systematisk har blitt presset til sidelinjen og tvunget til å se menn ta på seg roller de er utstyrt for.

Akkurat nå er det ingen realistiske kandidater til å bli hovedtrener for et NFL-lag. Dette er ikke nede i evnen, men fordi svært få kvinner får muligheten til å starte som assistenttrener og byggeopplevelse. Det er absolutt ikke fordi du trenger å ha spilt i NFL for å være en god trener.Den fantastisk talentfulle Sean McVay som i en alder av bare 32 år har gjort LA Rams til et NFL-kraftsenter aldri spilt profesjonelt, og heller ikke den kanskje største hovedtreneren gjennom tidene, New England Patriots ‘Bill Belichick. </P >

Som en person kommenterte Jones ‘artikkel: “…er sjansen for at en kvinne blir [hoved] -trener veldig slank…ikke på grunn av evner, men på grunn av erfaring som de teoretisk sett aldri vil ha. Her er det til kvinnen som trekker av den i en milliard sjanse. ”

Spørsmålet gjenstår: hvem blir hun?