Nicholas Walters støter på boksing ved å begå sportens ultimate synd

Danny Williams ville ikke gjøre det da han slo Mark Potter med en dislocated høyre arm. Audley Harrison, ofte tømt, kom bakfra og sykt en skadet skulder for å slå ut Michael Sprott i siste runde. Ikke engang begynne med bare-knuckle boys.Ken Norton: en kjeve-knusende god fighter og myth buster | Kevin Mitchell Les mer

Alis beretning om hans 12-runde kamp i Norton i 1973 er ​​verdt å fortælle: “Jeg tenker tilbake til andre runde, da Ken Norton kom inn i min vakt og krasjet en venstre opp , bryter kjeften min. Jeg følte meg et øyeblikk og et plutselig blodtrykk i halsen. Det var 13 runder igjen. Jeg gikk gjennom runde etter runde. Hvorfor stoppet jeg ikke da jeg kunne få ansiktet mitt slått av? Kanskje fordi jeg ikke trodde Norton kunne slå meg, selv med en knust kjeve.Kanskje fordi jeg aldri har støttet meg av en kamp. “Kirurgen som hadde kablet Ali’s kjeve sa:” Jeg forstår ikke hvordan han kunne ha gått 11 runder med så mye smerte. Det var en veldig dårlig pause. Benet som ble brutt, hadde tre eller fire hakkede kanter. Kanten holdt seg i kinnet og inn i munnen. Han hadde så mye smerte i løpet av kampen at han er helt utmattet akkurat nå. “På lørdag kveld i Las Vegas, avslutter Nicholas Walters, en grufull puncher fra Jamaica, mot Vasyl Lomachenko, en av spillets ekte veivisere , i den syvende runden av deres kamp for WBO super-fjærvekt tittelen. Han hadde ikke en ødelagt kjeve. Heller ikke hans arm var ødelagt eller skulderen hans forstyrret. Han hadde ikke engang vært nede.Han hadde et slag som kunne ha vunnet ham kampen på et hvilket som helst punkt i de resterende fem runder, men Lomachenko var bare å bokse ørene hans.

Walters sa at han ville ødelegge Lomachenko. Han var en kriger. Han var uimotståelig. Dette er hva han sa senere: “Jeg tror i utgangspunktet det var inaktivitet. Det har vært en stund siden jeg har vært i ringen. Går tilbake til ringen etter så mye avskjed, det var ikke en oppvarmingskamp. Han var mesteren. Han var på mål. Du kunne se han var på mål mer enn jeg var. Han kastet noen ganske gode skudd i den siste runden, og hjørnet mitt bestemte meg for å stoppe kampen.

“Dessverre, inaktiviteten tok det en toll på kroppen min. Jeg prøvde. Jeg prøvde hver runde for å fange ham, men mine slag fortsatte å slå på hans vakt eller han er utenfor rekkevidde.Hvis jeg kanskje hadde en eller to oppvarmingsbekjempelser, så ta ham på i slutten av dette året…Jeg fant ikke min rekkevidde. Alt var av. Det var en avten for meg i kveld. “Orlando Cruz stoppet av Terry Flanagan i WBO Lightweight title fight Les mer

Som Barry Jones (som en gang holdt beltet Walters og Lomachenko var konkurrerende) sa BoxNation som Walters så inn i mellomavstanden før kampen hadde startet: “Han ser ikke alle der.”

Det gjorde han heller ikke. Han hadde vært ute av ringen siden i desember i fjor – da han trakk med en Jason Sosa – og kan ha hatt problemer med å få jobb. Når Walters fikk det, viste jobben seg ikke den typen han lette etter.

Det var en tøff opptreden. Lomachenko er en engang. Han bokser instinktivt snarere enn ved repetisjonens diktater.Hans kombinasjoner har ingen mønster, fordi han blander dem opp, riffler som en jazzmusiker. Og Walters sliter med å svare på rytmen. Walters endelig kom ut av skallet i sjette runde – en siste frustrert innsats for å redde sin stolthet – men Lomachenko er like organisert i forsvaret som han er intuitivt i angrep. Han svingte, dyppet, blokkert, lettet inn, lettet ut, og hele tiden hans buzzsaw fists plaget fortsatt motstanderen.

Enden var like rar som det var uventet. Walters var slikke et snøstorm av kvalitetsbilder, men så ikke ut som å gå over. Da han kom tilbake til hjørnet, hadde han en diskusjon med sine sekunder og deretter med dommeren, og det ble gjort. Over. Takk for at du kom.

Booing-punterne på Cosmopolitan tok det ikke uakseptable syn at fighters kjemper. Det er deres jobb.De tar ikke pengene og bestemmer seg for at jobben er for vanskelig. Hvis det var tilfellet, ville søppel aldri bli samlet inn. Dette var en klassisk “no más”, en irreversibel drenering av viljen.

Som Barry Jones sa: “Jo større risiko du tar, desto mer utsatt er du mot Lomachenko. Men [Walters] kunne ha gjort litt mer. Uansett hva han kunne ha gjort, hva du ikke gjør er å slutte. Det er tegnet av en mobbing. Hver bokser som ser på dette, vil bli forbløffet. “Jones kjenner farene bedre enn de fleste. Den britiske boksekontrollen tok lisensen av seg i 1997, selv om han var verdensmester, da en hjerneskanning viste en unormalitet. Han vant det tilbake og fortsatte å utfordre for tittelen igjen tre år senere.Etter Acelino Freitas, en puncher hver eneste bit så ødeleggende som Walters, slo ham ned seks ganger og stoppet ham i den åttende runden, trakk Jones seg. Det var riktig samtale på riktig tidspunkt. Nick Blackwell ‘i stabil tilstand’ etter rapportert sparringssesjon Les mer

På lørdag kveld fikk Walters ikke avgjørelsen eller timingen riktig. Som sin erobrer sa: “I begynnelsen sa han at han var en gladiator, han skulle gjøre dette, han skulle gjøre det. Til slutt viste han ikke opp. Han avsluttet nettopp. “De fleste fighters har frustrasjoner utenfor ringen, som Walters tydelig gjorde, men de vil ikke slutte.Noen ganger, kanskje de burde.

Selv om den edle tøffe Eduard Gutknecht lå i et Londons sykehus forrige uke, gjenopprettet fra en operasjon etter kampen mot George Groves, Nick Blackwell, som overlevde en lignende skremme mot Chris Eubank Jr i mars, og måtte trekke seg fra sporten, var på sykehus for andre gang på åtte måneder. Blackwell, som er en trener, kunne ikke motstå trang til å gjøre det han trente hele livet for å gjøre. Michael Watson, deaktivert etter å ha mistet Chris Eubank i 1991, sa år senere ville han gjerne kjempe igjen hvis han kunne.

De fine dommer bokserne gjør under en kamp er ikke begrenset til når du skal slå, glide eller dukke . De må også vite når de skal erkjenne at de har gitt så mye til årsaken som kan anses for rimelig og trygg.Det er ofte utenfor deres forståelse av deres omstendigheter for å få det anropet rett, på grunn av deres hardt kablede nektelse å gi opp, selv når de er under tungt skjell. Ingen slik argumentasjon kan gis for Walters. Hans rykte har blitt alvorlig skadet. Neste gang han kommer i en ring, vil motstanderen hans se på tvers og tenke det verste av ham: “Han er en quitter.”