Michael Johnson nesten ‘tilbake til det normale’, men avslører sinne etter lidelsesslag

Michael Johnson har snakket om sitt sinne etter å ha oppdaget at han hadde fått et hjerneslag, men insisterer på at et olympisk tankesett vil gjøre det mulig for ham å komme seg fullstendig.

Den 51 år gamle tidligere olympiske sprintmesteren sier at han er “ganske mye tilbake til det normale” etter å ha lidd et kortvarig iskemisk angrep i september.

Johnson, en gang den raskeste mannen på planeten over 200 meter og 400 meter, sa at han hadde avsluttet en treningsøkt hjemme da han følte “En merkelig kribling nedover armen og venstre siden”. Han “bestemte seg for ikke å ta noen sjanser” og dro rett til sykehus. Michael intervju: ‘Mange kommentatorer er irriterende. Så jeg modellerer meg selv om ikke å være som dem. Les mer

“Etter MR-skanningen falt jeg nesten av bordet. Jeg kunne ikke gå eller bevege venstre ben, sier han til BBC. “Også følelsesløsheten til armen min var intens.Jeg kjente ikke armen og det var problematisk å bevege fingrene. Det var mye følelser. Når jeg ble fortalt at jeg hadde fått hjerneslag, og jeg kunne ikke gå, blir ting umiddelbart ekte.

“Du begynner å tenke:‘ Hvordan skal livet mitt være som å gå fremover? Hvordan er livskvaliteten min? Vil jeg være i stand til å kle meg? Vil jeg være i stand til å ta vare på meg selv, eller vil mine kjære være nødt til å ta vare på meg? ‘

“Jeg hadde et stort team av leger, og de sa at det er det alle slagoffer har spurt, men dessverre der er ikke noe svar på spørsmålene – bare tiden vil vise seg. Noen mennesker gjør full bedring, noen gjør en delvis restitusjon og hvor mye tid det tar er det ikke noe svar.Det er vanskelig å høre og ganske skummelt.

“Du går fra redsel til sinne og spør: ‘Hvorfor skjedde dette med meg?’ Det første legene sier er ikke å røyke, gå ned i vekt, trene og kom i form – vel det var det jeg gjorde da dette skjedde – og spis riktig. Jeg gjorde alle de riktige tingene, så jeg var ganske sint i en halv dag. ”

Johnson, som vant 200 m olympisk gull på Atlanta-lekene i 1996 på 19,32 sekunder, sa at samme avstand på sykehus tok ham 15 minutter. Registrer deg på The Recap, vår ukentlige e-post med redaktørenes valg.

Han la til: “Legene sa at den beste sjansen for bedring var å umiddelbart komme i fysioterapi. Det gjorde jeg to dager etter hjerneslaget, og jeg kom ut av sengen med assistanse og kom bak rullatoren rundt sykehuset – og ironisk nok var det rundt 200 meter.Jeg tidsbestemte det, og det tok meg rundt 15 minutter å dekke den distansen. ble veldig oppmuntret. I løpet av de neste ukene gikk jeg tilbake i et olympisk tankesett og fokuserte på å ha den beste treningsøkten jeg kan i dag og bruke den til å bli bedre og bli bedre. Nesten tre måneder nå fra hjerneslaget, og jeg er ganske tilbake til det normale og tilbake til jobb. ”