I klubben var Paul ofte en bombe av øyeblikkelig handling

I klubben var Paul ofte en bombe av øyeblikkelig handling, en destruktiv kraft. Til tross for sin teknikk klasse og blinker av geni, har kaotisk tilknytning til angrepet av støtten sone i den siste sesongen blitt en hodepine for Mourinho, og gjenstand for dusinvis av materialer på “uansett hvor jeg nuzzled Paul Pogba.”

Noen foreslo at franskmannen, etter to års ustabilitet og motsetninger, burde forlate United. Andre håpet at ledelsen endelig ville se coaching impotens Mourinho og raskt finne en spesialist som vil finne Pogba et sted i komposisjonen. VM hadde håpet på et kompromiss: Franskmannen viste seg i et motangrepslag, noe som betyr at det er teoretisk mulig for Mourinho å bli med United.

Teoretisk. For tredje sesong i den mest problematiske toppklubben i England ser Jose seg forvirret og nervøs. Han klager over mangelen på overføringer, utgivelsen av ledere etter VM og skader – dette er ikke noe nytt. Det er bare Mourinho selv, som i år signerte en ny kontrakt med klubben, leder United i en ukjent retning. Den portugisiske kjøpte et dusin spillere, men lukket ikke halvparten av de problematiske stillingene, og bestemte seg ikke for hva laget skulle gjøre på banen.

Da han flyttet til Nord-England sommeren 2016 og etter lange forhandlinger godkjent overføringen av Pogba, var denne foreningen forventet mye. Franskmannen så grunnlaget for å bygge et nytt lag, en symbiose og en oppgradering av Gerrard og Scholes, som bare herdet i regi av Zlatan og Jose.

To år senere bygde Mourinho ikke bare et lag rundt Pogba, han lyktes ikke omvendt – han bygde ikke et lag der Pogba kunne bygges. To sesonger stakk treneren den franske andre i 4-2-3-1-mønsteret selv når Matic og Herrera lot ham gå til kampen i tre forsvarere og handle i en stil som ligner France Deschamps.